Tak já taky přidám svoje zkušenosti. Sousedka má A,arylky dlouhé roky, nikdy je nedala přímo do země, nechávala je na zahradě na přímem slunci i dešti.O žádném maléru s mouchou nic nevím.Já dala loni svoje první dvě rostliny nejdřív jen tak ven i s květináčem.,ale každé ráno jsem je musela zvedat. Něco mi je zhazovala. Tak jsem je zapustila do země.Asi tak po měsíci jsem zjistila, že mi vadnou.Bylo to k smíchu ,pořád jsem je zalívala, ale prostě to nestačilo, tím malým prostorem mezi cibulí a krajem květináče se tam dost vody nedostávalao. Doma jsem je zalévala spodem.A tak na radu tady odtud jsem se nakonec rozhodla a šly přímo do záhonu. Rostly přímo před očima.Jedna tam kvetla. Cibule se zvětšily o polovičku.Zahradu mám do kopečka, voda tam dlouho nedrží, ovšem žádnou ochranu před deštěm ani slunkem neměly. Jestli tu mám tu mouchu nevím.Když byla sucha, zalívala jsem je stejně jako vše na zahradě přímo z hadice.
Ovšem je pravda, že to byly Amarylky takové ty babičkovské, nejspíš odolnější. A je ji tam ta "bezva moucha" je to jedno jestli je rostlina v květináči ,nebo v zemi. Teda tý mouše to je jedno určitě. Postřiky moc nemusím, zkusím to s tím překrytím netkanou textílii a uvidím jak to dopadne.