Re: Foto amarylis-skupinka
Pokud neni nijak nahnila,tak je to v pohode.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Foto amarylis-skupinka
Stránky Předchozí 1 … 10 11 12 13 14 … 19 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Pokud neni nijak nahnila,tak je to v pohode.
Hlavne ji pred vysazenim poradne ocisti, pro jistotu bych ji dal preventivni koupel proti plisnim a hnilobe v previcuru a nechal oschnout. Pak ji zasad tak at co nejvetsi cast poskozeni je mimo zeminu,at je dobre videt a je k ni lepsi pristup. No a pokud se nerozvine plisen ci hniloba,mas vyhrano.
A kdyby nahodou to poskozeni trochu zlobilo,tak to muzes kdykoli znovu postrikat tim previkurem - roztokem.
Tak to děkuju snad to zvládnu,zřejmě byla v zemi a dostala kopanec kopáčem tak, že jí ukopli tak 1/3 z průměru.Prodavačka byla slušná a dala mi šanci si určit cenu,navrhl sem padesát.Někde v rádách k množení sem četl, že se cibule rozřežou a to je asi můj případ a pak se zasypou asi dřevěným uhlím a počká se až vytvoří suknice a nové cibulky.Ale s tím ještě nemám žádný zkušenosti
Podivej se do tema nemocnice,co vsechno se da zachranit.
Jak píšou kluci pokud není nahnilá jen očisti a vykoupej v previc. oni vydrží hodně rozřezat až poslední možnost :lol: to si přečti v nemocnici Karen poradí ta s tím má skušenosti
Pokud ma zdrave jadro,stred cibulky,tak bych tak razantni krok zatim odlozil,na to je vzdy dost casu.
A máte někdo zkušenost s namáčením cibulí do teplé vody?Nyní mám cibule v garáži tedy venku a je tam +6°C,je to škodlivý nebo je to dobře když je budu do vody dávat až zítra?
Urcite ji vezmi uz do tepla,at si zvyka,v chladnu a vlhku je vetsi pravdepodobnost zarodku hnilob. A to namaceni ji muze trochu popohnat k raseni ale nemusi to byt,a pokud je poskozena,tak vody co nejmene.
NEvím to jistě ale bylo tu někde že tim vyháněli parazity Počkala bych do zítra on se někdo ozve
Jojo,vic hlav vic vi.
ano souhlasim a jdu je přijmout do rodiny, velmi sem toužil po bílé amarylis a tak se mi splnil sen v Třeboni na výstavě bylo krásných odrůd mnoho a tu na stránkách je taky mnoho krásy k vidění.Inu vše má svůj čas.
Zdeňku, přeji ti aby byla bílá, uvidíš až rozkvete, potom to bude na 100%.
máš je nádherné blahopřeju :rolleyes: :rolleyes:
Evi, koukám, že ty budeš skupinkovat ještě dlouho - pochlub se, kolik máš celkem cibulí. jestli to ovšem půjde vůbec spočítat...
kopci, krásná skupinka skupinka, pro mě v ní jednoznačně vede Exotica
Zdeňku, pokud ten kopanec je čerstvý (není zaschlý), použila bych na něj před výsadbou zmíněné dřevěné uhlí
Evi, už moc dlouho skupinkovat nebudu Tak jsem to schválně spočítala a ráno jsem měla ještě 95 cibulí ale 10 šlo do světa, takže jsem na čísle asi 85 +- a to nepočítám semenáčky, těch je určitě přes 200
To snad ani není možné :o :o ale zase je to dobře máme dodavatele se zdravými cibulkami už jsme ti to říkali jednou ,natřeš holanďanum zrak jen se snaž ty na to máš budeš mít dost odběratelů
Ja si pripadam jako chudy pribuzny,mam jen 22 kvetuschopnych a cca 60 mensich a miniaturnich.
co mám říkat já 10 květuschopnych a 14 malejch a letošní semenáčky-zatím 8 proto beru co kdo z cibulek nabídne :rolleyes: :rolleyes:
Holky, květuschopných mám asi 40, zbytek jsou mimina Ráda všechny podaruji jakmile bude něco stejného Mám tu několik cibulí o kterých netuším co jsou vlastně zač... jiné vím že jsou stejné ale moc nerostou.. tak čekám až se probudí a pak budu nabízet.. A snad se časem ukáže mimčo i u těch kupovaných. Tam mám pět mimi jen u Florris Hekker a ty jsou už všechny zadané Mám tu akorát ještě navíc pár cibulek Baby star, nejsou sice kdovíjak velké, ale jsou..
Evi když ses zmínila o Hekkeru mrkni do nemocnice co mi provedl doufám že se vzpamatuje
Evčo, jak stará mimina odebíráš. ?U některých mám i 4 nové rostlinky, ale jsou to všechno kategorie dorost a tak netuším jak pokvete jejich mamina natož ty mimča.Některá by šla odebrat za ten měsíc až je budu dávat ven do zahrady,ale nevím co jsou zač. Dude mít někdo zájem i o takovéto cibulky? Jestli ne tak je nechám u staré na zahradě společně.
Karen beru cokoli :rolleyes: :rolleyes: mě je to zatím jedno
Karen, jakmile mají kořínky tak je oddělím A já si určitě nějaké mimčo od tebe ráda adoptuji, ikdyž nebudu vědět jak pokvete... o to víc to bude potom překvápko Taky tu pro tebe něco mám
A ještě pro upřesnění, ta skupinka co teprve pokvete jsou odrůdy (zleva): Promise, tmavě červená neznámá, Striped z Penny, Evergreen, Clown a ten prcek vepředu je Supreme Garden
Děvčata když mluvíte o letnění šlo by je přesadit do truhlíku a dát na balkon? je orientovanej na západ no balkon spíš dvéře se zábradlím ale 3velké truhliky by se tam vešly co vy na to???????????
Děvčata když mluvíte o letnění šlo by je přesadit do truhlíku a dát na balkon? je orientovanej na západ no balkon spíš dvéře se zábradlím ale 3velké truhliky by se tam vešly co vy na to???????????
Jani, určitě tím nic nepokazíš Ale počkej s tím ještě do května
Určitě tadyje zima ještě koncem května
Stránky Předchozí 1 … 10 11 12 13 14 … 19 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Foto amarylis-skupinka