Užitečné: zmenšení fotografie janforman.com rajce.idnes.cz imgup.cz 2i.cz
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pestovanie zo semienok
Stránky Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 14 15 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Zuzko ,vidíš jak se ti daří
Heli, díky..a už mám z inej série ďalší lístok ale všetko sú to tie semienka od karen
Helenko, reagujeme stejně, ale každá v jiném tématu trochu mě to zmátlo
Komule, všimla som si..rozosmialo ma to (pobavilo)
Hlavně když se domluvíme
Heli, komule, mňa to pestovanie zo semienok ale aj amaryliek(cibúl) úplne pohltilo..je to nákazlivé..úplne totálne ma to začalo baviť a som zvedavá aké kvety budú z tých semienok..
To budeme všichni čubrnět.
Holanďany strčíme do kapse.
Jak skladujete pyl a jak dluho vydrzi oplodneni schopny,ma nekdo radu.
já ho skladuji v mrazáku ve složeném kanc. papíru + mikroten sáčku. Jak dlouho takhle vydrží "akční", to nevím. Ale před časem mi Radek posílal pyl, myslím, že když ho sklidil, dal ho do mrazáku, pak mi ho poslal, cestoval poštou přes půl republiky, venku byl zrovna mráz a já to pak doma opylovala až další den. Takže to nejspíš několikrát zmrzlo a zase rozmrzlo...no a mám z toho 2 semeníky a jsou obrovské. Na druhou stranu někdy se opylení nepovede ani s čerstvým pylem...Jinak jsem Ti psala mejl ohledně těch lilií, měla bych zájem
Karen, to je dobre že si si ich spoznala..a teraz už sa tlačí na svet ďalší lístok ale zas iný krížený druh: minerva x piccolo a minerva x dq
Pavel, kedy bude vhodný čas na poslanie tých semenáčikov striatum? čo si tu pred časom avizoval..ja mám vážny záujem a už sa na ne teším
a prosím ešte raz mi napíš včetky tie druhy..lebo už ani neviem aké to boli a ktoré som si vybrala
A další brzy přibydou
Semeníky Florris Hekker, Benfica a Lemon Lime - všelijak křížení i nekřížení
Evčo, zdá se, že plavání semínek na hladině nepoužíváš. Nebo jsi to zkoušela? Karel
Karle, nezkoušela jsem to. Semínka krásně rostou v substrátu, tak zatím neexperimentuju A taky mi to takto příjde jednodušší.. Ale chystám se to vyzkoušet
Karel, ja som to skúšala a ide to..a potom som opatrne dala semienka do pôdy.. a predstav si že jednému vykukuje prvý lístok
Děvčata, díky za info, zkusím asi obojí, jsem zvědavý, kde budou klíčit dřív. Ale stejně ty z vody musí pak do země, možná práce na víc. Karel
Ahojte,
Ja používam systém vody. Nemám s tým vôbec problém. Ale ako Karel píše je tam práca naviac zasadiť to. (ono vlastne zasadiť treba aj semienko,nie?)Je to asi jedno, keď je dobré semienko proste vyklíči tak či tak
Zuzka, najskôr budú asi na jeseň - skôr by to bolo asi riziko - sú malinké. Mám ťa poznačenú,neboj.
Pavel
... a ešte k tomu peľu. Ja ho mám len v ľadničke, nie mrazáku, opeľujem a nie je problém aj s 2-3 týždňovým peľom.
Pavel
Já sázím všechno přímo do substrátu na semena.S tou vodou to zkoušet zatím neplánuji,leda že bych měla nějaká stará semena.V tom případě si myslím, že by to bylo dobře dát do vody.Bylo by lépe vidět jestli vzchází.
presne ako píšeš. Korienok vychádza ako prvý (pár dní), potom lístky. Ale je dobre že skúšame rôzne systémy.
Pavle moc děkuju, dneska dorazila další semínka. půlka plave a půlka je v zemi. stejně jsem učinila s minulou várkou. a ještě před tím se semínky z Ostravy od Magdy. na těch je už krásně vidět, jak bobtnají. takže zatím srovnávat nemohu, ale jsem na to hrozně zvědavá. a do té půdy je přesazuješ kdy? až když leze lístek?
Dneska dorazily semínka a od Heleny,ze Slovenska od Pavla, a od jmenovkyně Lenky . Všem tímto děkuji. Mám dneska druhého ježíška.Už plavou- z nedostatku místa začínám vodou a sázet budu až co vyraší.
Dobré ráno včera mi dorazila semínka a nevím komu poděkovat tak děkuji tímto způsobem DÍKY :rolleyes: :rolleyes:
Aj mne dnes prišli. Ďakujem. Mohli by sme sa dohodnúť že na obálku napíšeme svoje meno alebo prezývku (bez priezviska) aby sme vedeli od koho semienka prišli. Ja osobne by som si to rád poznačil.
Komule - presadzujem až keď je lístok trošku narastený (okolo 1cm aj viac) - nevadí mu aj keď je vo vode namočený.
Pavel
Já bych se také přimlouvala za jmeno či přezdívku na obálku - i když já teda píši spáteční adresu pokaždé. Vedu si evidenci o každé rostlince i s fotkou rodičů a tu pak hledám ve fotkách dárce. V mých fotkách si může každý najít jak se semínkům nebo rostlince od něho vede. Všechno mám ma Rajčeti.
Ty semínka budou odemě, psala jsem to do nabídky semen komu jsem posílala semínka.
Bylo to Karen, Evče, Pavlovi, Jance, dj.joop,Zuzce, Lenkak.snad jsem na nikoho nezapoměla.helena
Stránky Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 14 15 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pestovanie zo semienok