Re: Nabídka semen
Zdravím všechny co mají rádi hvězdníky , děkuji Heleně a Evče za semínka . Vše jsem zasela a nyní budu čekat co nastane.
Myška
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Nabídka semen
Stránky Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Zdravím všechny co mají rádi hvězdníky , děkuji Heleně a Evče za semínka . Vše jsem zasela a nyní budu čekat co nastane.
Myška
Myško, nemáš zač, asi za týden budou další, tak pak zase pošlu
Dnes som posielal semienka: Evče,Helene,Karelex,Lenkak,Dj joop,Komule. Kdo chcete semienka napíšte info aj častejšie, prípadne mi pošlite rovno adresu. Ľahko sa tu niečo prehliadne...
Došli mi semienka od lenca 1010, ďakujem. Dozrievať mi bude Tres Chiq, Blossom Peack.,Exotica,Dancing všetko na Novellu. Mám ešte aj Maguire´s Envy čisté.
Pavel
Pavel, ja mám záujem o Tres Chiq, Blossom Peack. Exotica, Dancing a aj Maguire´s Envy
Zuzka to sú ale krížence s Novellou, nie čisté odrody. Čistá je len Maguire´s. Pošli mi adresu.
Pavel
Pavle,pocitas se mnou?
Jasné, automatika.
Pavle, mě taky posílej všechno, automaticky Raději se pořád připomínám
tak přátelé, včera odpoledne jsem zabalila semínka z křížení Evergreen x Gíraffe a dnes putují k vám. těšit se mohou Lenka K., DJ.JOOP, Evča, Onka, Janka, Pavel, Karen, Helena. v jednom semeníku jich bylo 55, v druhém 54 a ta se mi zdála maličko menší, tudíž jsem je pro každého namixovala 6+6. ještě mám třetí semeník, který bez stvolu, jen se svojí stopkou dozrává ve vodě. už začíná žloutnout, ale je podstatně menší, tak si ho ponechám jen pro svůj experiment.
mohu-li zhodnotit klíčení semen ve vodě a v substrátu, tak v zemině semena vzcházejí dříve, resp. dříve jim raší listy, min. o týden, ovšem neustále musíte kontrolovat vlhkost, takže ve vodě je to pohodlnější a navíc rašící kořínek vidíte ihned. fakt nevím, čemu dát přednost.
Evi, už se těším na semínka, předem děkuji Já jsem zatím dávala semena klíčit jen do substrátu, první zálivka je v den sázení a další nejdřív až tak za dva týdny. Celou dobu mám na nich igelitový sáček, který tu vlhkost drží. A zatím bez problémů. Akorát jsem minule použila jiný, nový substrát, a celý výsev se pokryl plísní, což se mi ještě nestalo :o Takže jsem ho šoupla ven na sluníčko a zalila previcurem. Přes noc zůstal venku a už je zase na sluníčku. Substrát jsem koupina jiný, tak snad už to bude v pořádku
Evi, během týdne by měly dozrát semeníky na Lemon Lime, Benfice a Florisu Hekkerovi, budeš chtít?? Jsou jak křížení, tak čistí
Beru na vědomí Zuzko, semínek by mělo být dost, jakmile budou tak dám vědět
Evy ty máš na webu krásnejch amarilků to snad není ani možné.
Tedka jak jsem dávala ty semínka zasazený na okno tak jsem koukala,že ta jedna větší cibule neumřela myslela sem si,že ten převoz nepřežila neměla kořeny a řekla by sem,že listy poporostli kousek,ale kvést asi nebude sice mi psala,že vloni ji kvetla,ale moc to nevypadá
Jani, taky jich brzy budeš mít spousty, uvidíš. Zrovna jsem se dívala na ty moje semenáčky, že už by potřebovali rozsadit :o Nejraději bych je rozeslala zájemcům už teď, ale je mi blbé posílat takové prcky Budu to muset s nimi ještě vydržet a pošlu kdyžtak na podzim
Evi jestli máš málo místa můžeš mi poslat i prcky to nevadí
Karen, děkuji semínka dnes došla.Už jsem sázela.
Evčo , tu Benficu máš do červena?Nebo jinou barvu?
Evča - tak pokud by to přežili a nic by se jim nestalo tak klidně pošli já budu štastná za každou cibulku a za každé semínko a je mi jedno co to bude za barvu
Budete mít někdo semínko pearel black? už sem si všimla jakej je vtom rozdíl kdyby ano měli jste tak mi pošlete prosím děkuju
Evičko, to je právě ono - když to zavřu do pytlíku, tak to většinou začne plesnivět, takže to neustále větrám a ten substrát pro výsevy je rychle vysýchavý a kolikrát se mi stane, že během dne přeschne a semínka už nevzejdou... (nemám na mysli jen amarylky). pak jsem z toho celá uhoněná, kdežto na té vodě si plavou v pohodičce a já jsem také v pohodičce
jestli budeš tak moc hodná, tak určitě mám zájem o F. Hekkera - ten mně vyloženě učaroval. děkuju moc
Ja to po igelit nedavam,kazdy den si dam tu praci a rozprasovacem rosim kazdy kvetinac s mimcama,aby nepreschl.snazim se zalevat upne minimalne a cas od casu odhrnu substat v miste kde by seminko byt nemelo,abych vedel jak to tam vypada z vlhkosti.
no jo, to já si taky dávám tu práci, ale holt když je sluníčko, nebo se víc topí, tak ten výsevní substrát prostě přesychá ať děláš co děláš. a pak mrcha nechce vůbec nasáknout....
Já teda nevím ale s výsevem semínek co jsem je začala dávat do těch petek nemám vůbec žádnou starost. Já mám ty petky proděravěné i po stranách(propaluji je starým nožem)při výsevu ji postavím do vody ,pak nechám okapat a uzavřu horní částí petky. Víc se o to nestarám ,někdy když se mi zdá že je moc slunko, jen povolím víčko nahoře. Petka se rosí, ale žádnou plíseň jsem nechytla(jen jednou ale to mi tam napadalo smetí při sázení, a to jsem o semenáček přišla,pořád mě to mrzí byl jen jeden).Po vzejítí až má rostlinka tak 1 cm víčko odstraním a první týden jej dávám jen na noc. [url=http://sklad.obrazku.cz/obr376154_12201003....jpg]
[/url]
Zalévám horem ,ale zrovna tak to jde zase postavit do vody - teda až je rostlinka už větší. Jinak rosím jen v prvním období až jsou větší už je jen zaliji.
Už mám za sebou víc než dvacet výsevů amarylek, a plíseň se objevila poprvé. Koupila jsem totiž jiný substrát než obvykle a myslím že byl špatný. Už jsem ho vyhodila a koupila si ten co vždy.. Sáček tam nechávám od prvního dne vysetí až po chvíli, kdy jsou lístky asi 2 cm dlouhé. Nezalívám celých 14 dní a bez problémů Budu to tak dělat dál, ale pouze s tím osvědčeným substrátem
Stránky Předchozí 1 … 9 10 11 12 13 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Nabídka semen