Re: Pestovanie zo semienok
Už se těším dala jsi mě naději
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pestovanie zo semienok
Stránky Předchozí 1 … 11 12 13 14 15 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Už se těším dala jsi mě naději
Taky jsem měla lufta, ale lezou.Ale já je učím plavat-vidím, jestli klíčí.Teď se bojím, abych je dopiplala do přepichování,do podzimu,do květu,...do důchodu.
:rolleyes:
Mně to většinou vzchází kolem toho 16 dne ,ale jeden byl za 11 a další až 22 dnů. Dost záleží taky na tom jak je dáš hluboko. Já u těch prvních nekde četla jen lehce zaprášit a oni teda klíčily brzy ale místo lístku mi vylízalo celé semínko. Do zemně lezl kořínek a jak se tam tlačil zvedal zároveň semínko nahoru. Tak jsem začala víc zasypávat. Vedlo to k tomu,že semínko zůstane v zemi,ale dýl to trvá nežli se ukáže lísteček.
Takhle teďka vypadá moje okno:
První vzejítá semínka už mají třetí lístek, ta vzcházela od 31.1.
A Evčo koukej takhle vypadá ta moje jediná čistá Prelude všimni si jak ji chybí špička, ale roste pěkně, včera ji bylo sotva vidět
Karen klobouk dolu hurá na holanďany utlučem je vypěstkama z čech
TY čaruješ nééé?
Macek - mě ještě neklíčej prostě jsou pod hlínou doufám,že se mi nějaké semínka ujmou :lol:
Jani, já semeníky odřezávám až když naprasknou Dneska jsem odřízla už čtyři a další tři do večera prasknou
Evi tak ještě nechat? mám strach aby neodešly když už jsou tak blízko k dozrání
Jani, jestli mají dozrát, tak dozrají Já je opravdu odřezávám až když tobolka praskne a jsou vidět semínka. Neboj, to poznáš Já jsem opylovala 28. 3. a včera už byl prasklý první semeník. To je docela rychlost
Janino M. já je sázela už v neděli
Tohle je pět dnešních semeníků. Některé byly ohromně narostlé, a taky jsem se nestačila divit když jsem počítala semínka. Uvedené kusy semínek jsou z jednoho semeníku !!!
Lemon Lime x Floris Hekker 38 ks
Benfica x Apple Blossom 97 ks
Benfica x Jewel 78 ks
Benfica x Benfica 70 ks
Lemon Lime x Benfica 35 ks
A to tu mám ještě 11 semeníků těsně před prasknutím
Evča - můžu poprosit o benfiku?
Teda EVI ja nemám slov
Evy to jsou pořádný semena
to bude malých amaryliek...
ja budem posielať asi pondelok, utorok.
Janino, určitě, semínek je dost
...mne čaká na dozretie okolo 20-30 semenníkov.
Mě ještě 11 zítra a pak asi deset později To se budeme mít Taky budu posílat v pondělí tak se těš
Evčo taky jsem na tom podobně. Prasklých semeníků tu mám 7 posazených v kelímcích. Já byla celý den s dcerama na chatě uklízet tak jsem neměla kdy se jim věnovat.Ještě nevím kolik semínek tam je ale vypadá to na dost .Zítra to rozepíšu .teď se mi už nechce. Jsem dost utahaná.
Tak to se máme na co těšit Mě bylo jasné že bude v tom největším semeníku hodně semínek, ale 97 jsem jich opravdu nečekala
Tak evička bude stavět skleníky a na barák dá ceduli PRODEJ Z VLASTNÍ SETBY
Evy to budeš moc hodná jestli jich budeš mít dost nebo ti zbydou tak mimo benfiky by sem si vzala i jiný víš že mě je to jedno ale po benfice a pearl black já toužim uplně
Evi, ja som opelila tú červenú čo vykvitla miesto sweet pink..tak uvidíme či dozrejú úplne
Zuzko, chceš jen tu čistou Benfiku?? A Janino, počítám s tebou, když něco zbyde tak ti samozřejmě pošlu. Na semínka je hodně zájemců, a každému chci poslat od každého aspoň pět... uvidíme, ještě na pár semeníků čekám tak věřím že se dostane na všechny
Marcelko, nedělej si ze mě srandu,jó Ale jinak máš pravdu, skleník je v plánu
Teda Macku, doufám, že sis dávala v pátek pozor, protože jsi 100% čarodějka- jinak to s tou sprekélií není možné.(Hele neznáš nějaké kouzlo, aby mě kytky rostly,děti nezlobily,pes poslouchal,muž miloval a šéf neštval?)
Jinak semínka stále adoptuji, i když manžel říkal, že jsem vždycky byla prdlá, ale teď už jsem zešílela úplně. Amarylky už jsou všude-semínka,lezoucí rostlinky,..
PS:výhra ve sportce by taky nebyla marná-barák s velkou zahradou a skleníkem
Stránky Předchozí 1 … 11 12 13 14 15 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pestovanie zo semienok