Ahoj Edo, můj Double Record, zatím vypadá slibně, květní stvol jde nahoru a malý základ listu tam už měl a vypadá zdravě i dneska.
Můj Elvas dneska otevřel poslední květ na prvním stvolu.Při sázení měl vidět špičku druhého a i špičku listů.Od tý doby se ale nic nezměnilo.Tenhle hvězdník měl nějaké zbytky kořenů,ake viditelně taky nekoření.Hůř je na tom ale Passadena ,která kvete má dva květy a dvě malá poupata ,žádný další stvol ani základ listů. Obě cibule se hodně scvrkly.
U nás je obchod kde bych mohla koupit nějaký prostředek mezi svátky zavřený.A tak jsem si vzpoměla na něco co jsem používala u jiných rostlin když se jim nedařilo.Znáš mrtvou a živou vodu? Dá se to nají na vebu.Já ji používám už leta .Přístroj na výrobu máme doma. Mrtvou používám na rány, opařeniny spáleniny...i vyntřně při katarech a tak.Živou zalévám slabe kytky. Obě cibule , tak jak píšeš, se vyvracely.,a tak nejdřív jsem Passadenu která jen tak seděla a dala se zvednout,zasadila znovu a hlouběji .U druhé jsem jen přisypala zeminu.No a pak obě dala do živé vody i s květináčem a nechala cucat pokut braly. No nechci to zařeknout, ale zdá se mi, že Elvas-který na tom byl přece trochu lépe má asi po 3 dnech cibuli pevnější. Tak budu čekat.Stejně nemůžu nic jiného udělat.