Re: Pokec o všem-9
Mám 2 na jednom jsou 2 listy 60cm dlouhé a druhém jich je 5 a nejdelší je 65 cm.Pěkně zelené ale květy nic.Tak ani nevím jestli to jsou papilka.To první mám druhym rokem.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-9
Stránky Předchozí 1 … 5 6 7 8 9 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Mám 2 na jednom jsou 2 listy 60cm dlouhé a druhém jich je 5 a nejdelší je 65 cm.Pěkně zelené ale květy nic.Tak ani nevím jestli to jsou papilka.To první mám druhym rokem.
Jámám na papiláču jen čtyři listy a zatím nic,stávkuje
Helenko,Gilmar je opravdu on,a ta hniloba se uplně ztratila.Takže jsem maximálně spokojen.
Jani(Japa),Athene neměla jediný kořínek a musel jsem ji docela dost ořezat,protože 5 svrchních suknic bylo zhnilých.Dokonce tam bylo i ložisko hniloby na bázi vnějšího květního stvolu,ale i to jsem snad podchytil včas.Cibulka je teď jen poloviční,ale už nehnije a snad brzy i zakoření.
A to jsem ji Jirko pro jistotu ani nezalévala. Podobně vypadala Gilmar, co jsem posílala Komuli.
taky jsem loupala a ořezávala a mořila, snad bude v poho - Jani, v žádném případě nekritizuju!! jen KONSTATUJU stav a jsem MOC RÁDA, žes mi ji koupila! ještě jednou díky!
Helenko, moc děkuju i tady
Já jsem taky nekritizoval,jen informoval o stavu věcí.Štve mě,že ti naši a nejen naši obchodníci se k těmto nádherným květinám chovají tak nepěkně.Je vidět,že ani v těch květinářstvích neumějí nic.
Tak jsem zase zklamaná.Po 1/4roce jsme zase jeli do Jihlavy a vzhledem k tomu,že mám narozeniny, už 14 dní manžela připravuji, že si tam koupím nějakou amarylku. A houbelec.Žádnou jsem tam nesehnala.A to bych pak už brala cokoliv,i nahnilou bez kořenů.Takže jsem si nadělila semena mrkve a je vymalováno.Na podzim nebyly ťuntíky, ta objednávka přes Jirku už asi také padla, takže nebýt 2 cybistrů z EB, tak jsem zcela bez přírustků.
Ale zase mě rozkvetla Benfica, tak mám co obdivovat.Vyfotím až vyrazím ze syna foťák.Mějte se.
Leni, chceš koupit a poslat Toscu ještě u nás mají
Jani dnes snad nafotím Toscu
Helenko já ještě tak 2 dny.
Helenko,já bych si ji asi teda vzal,pokud by byla.Díky.
Helenka ak by bola ešte aj pre mňa môžeš mi ju kúpiť. Samozrejme poštovné na Slovensko ti zaplatím. (bude to asi dosť, ale s tým počítam). Dík
Já se podívám.Vím že v neděli měli v Prostějově 4ks.Zeptám se prodavaček, třeba ještě dostanou.Vypadalo to že nakupovali znovu,protože minulý týden neměli a teď se tam Toscy objevily znovu.V pondělí 1 nebo 2 byly.
Mirku, snad na ně nefoukáš fénem teplý vzduch. Pěkně ti kvetou.
Krása ,že by tu už bylo jaro? načase. :rolleyes:
Míro, krásně ti kvetou! já jsem zatím při sněženkách a krokusech. a vlastně ještě bledulích. no jo, skoro Vysočina...
Komul tady taky.Narcisy začínají teprve vykukovat.Ale hiacinty pěkně rostou.
Tosca-Helenko,byla bych ráda.Pokud ještě bude.
Tak dnes měli jen dvě Toscy.Posílám jednu Lence a druhou Jirkovi.
Pavle, pokud by ještě měli tak ti napíšu.Možná pojedu příští týden do Prostějova a ještě ji budou mít-počkám co ještě dovezou v pátek.
Helenka keď bude bude, keď nie nevadí, bude inokedy.
Helenko,penízky pošlu zítra na účet.A děkuji nastotisíckrát.
Taky moc děkuji.Ale nevím, kolik peněz mám poslat a na jaký účet.
Leni, napíšu ti SZ,ale až večer.
Pavle,pokud neseženu poslala bych ti asi svoji-víš že jsem hamyžná a mám dvě .Čekám jak rozkvete,má tam ještě jeden stvol-to je ta nejhorší varianta.Doufám ,že ještě budou .
Takže balíčky poslány,možná už dojdou zítra.
Jirko, ta Tosca je stejně dlouhá jak jen balíček,tak opatrně ať si nezlomíš květ,menší neměli.
Helenka ja si počkám - nie je vôbec problém.
vedel tu niekto že georgíny (jiřiny) prežijú aj -20°C v zime? keď normálne zmrznú už pri -5°C.... sused omylom nechal v črepníku v zemi zasadené jedny...a dnes som ich náhodne objavila...a zdá sa že vyháňajú nové rastliny
Zuzko to je nějaká nová mrazuvzdorná odrůda né? To jsem zvědavá co na to Míra ten je pěstuje. :rolleyes:
Stránky Předchozí 1 … 5 6 7 8 9 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Pokec o všem-9