181

Re: Pokec o všem-9

Mám 2 na jednom jsou 2 listy 60cm dlouhé a druhém jich je 5 a nejdelší je 65 cm.Pěkně zelené ale květy nic.Tak ani nevím jestli to jsou papilka.To první mám druhym rokem.   ac

182

Jámám na papiláču jen čtyři listy a zatím nic,stávkuje  ab

183

Helenko,Gilmar je opravdu on,a ta hniloba se uplně ztratila.Takže jsem maximálně spokojen.

Jani(Japa),Athene neměla jediný kořínek a  musel jsem ji docela dost ořezat,protože 5 svrchních suknic bylo zhnilých.Dokonce tam bylo i ložisko hniloby na bázi vnějšího květního stvolu,ale i to jsem snad podchytil včas.Cibulka je teď jen poloviční,ale už nehnije a snad brzy i zakoření.

184

Jirko, to jsem ráda

185

A to jsem ji Jirko pro jistotu ani nezalévala. Podobně vypadala Gilmar, co jsem posílala Komuli.

186

taky jsem loupala a ořezávala a mořila, snad  bude v poho - Jani, v žádném případě nekritizuju!! jen KONSTATUJU stav a jsem MOC RÁDA, žes mi ji koupila! ještě jednou díky!

Helenko, moc děkuju i tady  ag

187

Já jsem taky nekritizoval,jen informoval o stavu věcí.Štve mě,že ti naši a nejen naši obchodníci se k těmto nádherným květinám chovají tak nepěkně.Je vidět,že ani v těch květinářstvích neumějí nic.

188

Tak jsem zase zklamaná.Po 1/4roce jsme zase jeli do Jihlavy a vzhledem k tomu,že mám  narozeniny, už 14 dní manžela připravuji, že si tam koupím nějakou amarylku. A houbelec.Žádnou jsem tam nesehnala.A to bych pak už brala cokoliv,i nahnilou bez kořenů.Takže jsem si nadělila semena mrkve a je vymalováno.Na podzim nebyly ťuntíky, ta objednávka přes Jirku už asi také padla, takže nebýt 2 cybistrů z EB, tak jsem zcela bez přírustků.
Ale zase mě rozkvetla Benfica, tak mám co obdivovat.Vyfotím až vyrazím ze syna foťák.Mějte se.

189

Leni, chceš koupit a poslat Toscu ještě u nás mají

190

Jani dnes  snad  ab   nafotím Toscu

191

Helenko já ještě tak 2 dny.  ab

192

Helenko,já bych si ji asi teda vzal,pokud by byla.Díky.

193

Helenka ak by bola ešte aj pre mňa môžeš mi ju kúpiť. Samozrejme poštovné na Slovensko ti zaplatím. (bude to asi dosť, ale s tým počítam). Dík

194

Já se podívám.Vím že v neděli měli v Prostějově 4ks.Zeptám se prodavaček, třeba ještě dostanou.Vypadalo to že nakupovali znovu,protože minulý týden neměli a teď se tam Toscy objevily znovu.V pondělí 1 nebo 2 byly.

195

posilam vsem jarni pozdrav dalsich narcisek ze zahrady :-)  http://obrazku.cz/t666528_IMG1221.jpeg

196

Mirku, snad na ně nefoukáš fénem teplý vzduch.  Pěkně ti kvetou.   ab   an

eda

197

Krása ,že by tu už bylo jaro? načase.   :rolleyes:

198

Míro, krásně ti kvetou! já jsem zatím při sněženkách a krokusech. a vlastně ještě bledulích. no jo, skoro Vysočina...

199

Komul tady  taky.Narcisy začínají teprve vykukovat.Ale hiacinty pěkně rostou.   an  an

200

Tosca-Helenko,byla bych ráda.Pokud ještě bude.

201 Naposledy upravil: Onka (30-03-2011 11:19:04)

http://img.janforman.com/th/10022635c4t.JPG http://img.janforman.com/th/100226457dj.JPG http://img.janforman.com/th/1002265w5xp.JPG

Tak takhle nám už týden kvetou narcisky pod okny před panelákem je až s podivem, že je někdo neotrhal. Jsou opravdu krásné nikdo
se o ně nestará a přesto každé jaro vykvetou.

202 Naposledy upravil: helena (30-03-2011 18:33:33)

Tak dnes měli jen dvě Toscy.Posílám jednu Lence a druhou Jirkovi.
Pavle, pokud by ještě měli tak ti napíšu.Možná pojedu příští týden do Prostějova a ještě ji budou mít-počkám co ještě dovezou v pátek.

203

Helenka keď bude bude, keď nie nevadí, bude inokedy.  ag

204

Helenko,penízky pošlu zítra na účet.A děkuji nastotisíckrát.

205

Taky moc děkuji.Ale nevím, kolik peněz mám poslat a na jaký účet.

206

Leni, napíšu ti SZ,ale až večer.

Pavle,pokud neseženu poslala bych ti asi svoji-víš že jsem hamyžná a mám dvě  ab  .Čekám jak rozkvete,má tam ještě jeden stvol-to je ta nejhorší varianta.Doufám ,že ještě budou .

207

Takže balíčky poslány,možná už dojdou zítra.
Jirko, ta Tosca je stejně dlouhá jak jen balíček,tak opatrně ať si nezlomíš květ,menší neměli.

208

Helenka ja si počkám - nie je vôbec problém.  an

209

vedel tu niekto že georgíny (jiřiny) prežijú aj -20°C v zime? keď normálne zmrznú už pri -5°C.... sused omylom nechal v črepníku v zemi zasadené jedny...a dnes som ich náhodne objavila...a zdá sa že vyháňajú nové rastliny  ab  ab  ab

210

Zuzko to je nějaká nová mrazuvzdorná odrůda né?    ab    ab To jsem zvědavá co na to Míra ten je pěstuje.   :rolleyes: