Re: Opylování,šlechtění,semena
to je hodne zajimavy Pavle co píšeš :cool:
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Opylování,šlechtění,semena
Stránky Předchozí 1 … 10 11 12 13 14 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
to je hodne zajimavy Pavle co píšeš :cool:
Niečo podobné je s Tres Chic. Nikdy sa mi ho nepodarilo ničím opeliť. Pritom peľ z neho je funkčný.
Pavle to je opravdu zajímavé,ale za pokus to stojí a co myslíš opylovala jsem obráceně Neon - Evergreenem zdá se že zatím semeník
drží je opylen teprve týden. Čas to ukáže.
Mě mrzí,že jak mě tak Tobě i Karen cibulky uhynuli.U mě to byla hniloba,ale bohužel byla jen jediný exemplář.Jinak rostla pěkně a vypadala zdravě.A žila více jak půl roku.
Ilonka, takto by to fungovať malo. Uvidíš. Držím palce.
Jirko tak to je škoda. Mne uhynula omnoho, omnoho skôr - už po 2.týždňoch pestovania. Ja som takto kôli knilobe a vlastnej vine!!! prišiel o 1,5 roka starý semenáčik E.Star X Tres Chic - jediný. Existuje (teda dúfam ešte u Rity??? druhý exemplár) Tak šanca ešte žije.
Já mám Amorice x Neon ,možná Exotica x Neon
je pravda že tahle odrůda vůbec nešla
Opylovala jsem Limu xPapiliem a udělala jsem dva semeníky.Jeden už je skoro zaschlý a ten druhý prospívá a je to na stejném stvolu,tak a včem jsem udělala chybu že se ten jeden nechytl?
Super Heli. Aspoň niekomu sa to podarilo.
Dívala jsem se ale Giraffe x Neon vůbec nemám
Pavle teď záleží jestli vydrří a v budoucnu budou kvést
Pavle, jak vubec uchovavas pyl, v mrazaku?
Mám také malé skúmavočky z plastu s uzatvárateľným viečkom. Používajú sa v zdravotníctve. Sú naozaj dobré. Poslal som ti v nich peľ, takže uvidíš.
Také mám ty zkumavky .Jsou na krevní obraz a dají se sehnat v lékarně bohužel tady je mají balené po 5OO kusech. Někde jsem to četla v lekarně jsem se neptala.
mamka mi kdysi koupila peknej pocet , ale uz nevim odkud
Devčata a chlapci pokud by byla možnost mi zaslat pyl z Neonu,velice bych ho uvítal.Během 14 dnů pokvete opět Giraffe a tak bych to opět zkusil.Zkusil bych to i na E.Star.Neonek se mi zatím neprobouzí.
Jirko kvete mi u Neonu druhý stvol,tak pokud chceš pošlu.
Ilonko,budeš moooc hodná.Předem velice děkuji.Však pokud se urodí,rád se rozdělím.
Jirko, taky zrovna kvete, tak pokud by jsi chtěl mít pyl z více zdrojů, mohu v pondělí poslat, teď už do toho mrazu nejdu....
Pavle, loni jsem opylila Neonem Sumatru, bylo z toho jedno semínko, které velice rychle vyklíčilo, momentálně má semenáček jeden list, druhý zežloutl a nic dalšího se neděje.....
M.
Ok pošli teda také,já mám před květem cca 20 amek tak se pokusím všude.
S tým Neonom to bude asi problém opeľovať, ale práve to je ta výzva! Každé semienko bude vzácne a rastlinka tiež.
Jirko včera jsem se nedostala na PC,ale pyl jsem stačila poslat dneska by jsi ho měl mít.
Moc děkuju.
Jinak o opylování Chica si můžu zatím nechat zdát,První stvol,který dnes rozkvetl mi otec polamál,shodil květináč z okna.Doufám,že druhý stvol to přežije,a budu to moci zkusit alespoň na něm.Je totiž taky poškozený.Nicméně nemám ani fotku.Což mě mrzí ještě víc.Zachránil jsem jen pyl.
To už vypadá nadějně.Držím palce aby dozrála.
Vypadá to sľubne.
Chci se zeptat Momentálně mi kvete Christmas Gift, Charisma, Dancing Queen a Fresh Lemon. Bude někdo chtít semínka? A jestli ano tak jaká křížení nebo čísté??? Dejte vědět ať se s tím zbytečně nedělám
Evča, ja by som si vzala Fresh Lemon čistý a prípadne Christmas Gift x Charisma, Christmas Gift x Dancing Queen..a poprípade(ak budeš krížiť aj takto)Charisma x Dancing Queen
Také mám zájem o Fresh Lemon čistý popřípadě Fresh Lemon X cokoliv
Beru na vědomí Pokusím se a pak dám vědět
a už rozkvetla Fresh Lemon? Jsem moc zvědavá na fotku.
Stránky Předchozí 1 … 10 11 12 13 14 … 17 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » Pěstování hvězdníků » Opylování,šlechtění,semena