331

Re: Opylování,šlechtění,semena

to je hodne zajimavy Pavle co píšeš  :cool:

332

Niečo podobné je s Tres Chic. Nikdy sa mi ho nepodarilo ničím opeliť. Pritom peľ z neho je funkčný.

333

Pavle to je opravdu zajímavé,ale za pokus to stojí a co myslíš opylovala jsem obráceně Neon - Evergreenem zdá se že zatím semeník 
drží je opylen teprve týden. Čas to ukáže.

334 Naposledy upravil: dj.joop (01-02-2012 18:03:37)

Mě mrzí,že jak mě tak Tobě i Karen cibulky uhynuli.U mě to byla hniloba,ale bohužel byla jen jediný exemplář.Jinak rostla pěkně a vypadala zdravě.A žila více jak půl roku.

335

Ilonka, takto by to fungovať malo. Uvidíš.  an  Držím palce.
Jirko tak to je škoda. Mne uhynula omnoho, omnoho skôr - už po 2.týždňoch pestovania. Ja som takto kôli knilobe a vlastnej vine!!! prišiel o 1,5 roka starý semenáčik E.Star X Tres Chic - jediný. Existuje (teda dúfam ešte u Rity??? druhý exemplár) Tak šanca ešte žije.

336

Já mám Amorice x Neon ,možná Exotica x Neon
je pravda že tahle odrůda vůbec nešla

337

Opylovala jsem Limu xPapiliem a udělala jsem dva semeníky.Jeden už je skoro zaschlý a ten druhý prospívá a je to na stejném stvolu,tak a včem jsem udělala chybu že se ten jeden nechytl?

338

Super Heli.  an Aspoň niekomu sa to podarilo.

339

Dívala jsem se ale Giraffe x Neon vůbec nemám

340

Pavle teď záleží jestli vydrří a v budoucnu budou kvést

341

Pavle, jak vubec uchovavas pyl, v mrazaku?

342

Mám také malé skúmavočky z plastu s uzatvárateľným viečkom. Používajú sa v zdravotníctve. Sú naozaj dobré. Poslal som ti v nich peľ, takže uvidíš.

343

Také mám ty zkumavky .Jsou na krevní obraz  a dají se sehnat v lékarně bohužel tady je mají balené po 5OO kusech. Někde jsem to četla  v lekarně jsem se neptala.

344

mamka mi kdysi koupila peknej pocet , ale uz nevim odkud

345

Devčata a chlapci pokud by byla možnost mi zaslat pyl z Neonu,velice bych ho uvítal.Během 14 dnů pokvete opět Giraffe a tak bych to opět zkusil.Zkusil bych to i na E.Star.Neonek se mi zatím neprobouzí.

346

Jirko kvete mi u Neonu druhý stvol,tak pokud chceš pošlu.

347

Ilonko,budeš moooc hodná.Předem velice děkuji.Však pokud se urodí,rád se rozdělím.

348

Jirko, taky zrovna kvete, tak pokud by jsi chtěl mít pyl z více zdrojů, mohu v pondělí poslat, teď už do toho mrazu nejdu....

Pavle, loni jsem opylila Neonem Sumatru, bylo z toho jedno semínko, které velice rychle vyklíčilo, momentálně má semenáček jeden list, druhý zežloutl a nic dalšího se neděje.....
M.

349

Ok pošli teda také,já mám před květem cca 20 amek tak se pokusím všude.

350

S tým Neonom to bude asi problém opeľovať, ale práve to je ta výzva! Každé semienko bude vzácne a rastlinka tiež.   an

351

Jirko včera jsem se nedostala na PC,ale pyl jsem stačila poslat dneska by jsi ho měl mít.

352

Moc děkuju.

Jinak o opylování Chica si můžu zatím nechat zdát,První stvol,který dnes rozkvetl mi otec polamál,shodil květináč z okna.Doufám,že druhý stvol to přežije,a budu to moci zkusit alespoň na něm.Je totiž taky poškozený.Nicméně nemám ani fotku.Což mě mrzí ještě víc.Zachránil jsem jen pyl.

353

http://img.janforman.com/th/PA060002cb65.JPG
http://img.janforman.com/th/Papiliovgzt.JPG

Dnešní semeník,druhý uschnul:

http://img.janforman.com/th/JapaxPapilioxuax.JPG

354

To už vypadá nadějně.Držím palce aby dozrála.

355

Vypadá to sľubne.  an

356

Chci se zeptat  ad  Momentálně mi kvete Christmas Gift, Charisma, Dancing Queen a Fresh Lemon. Bude někdo chtít semínka? A jestli ano tak jaká křížení nebo čísté??? Dejte vědět ať se s tím zbytečně nedělám  ab

357

Evča, ja by som si vzala Fresh Lemon čistý a prípadne Christmas Gift x Charisma, Christmas Gift x Dancing Queen..a poprípade(ak budeš krížiť aj takto)Charisma x Dancing Queen  an

358

Také mám zájem o Fresh Lemon čistý popřípadě Fresh Lemon X cokoliv

359

Beru na vědomí  an  Pokusím se a pak dám vědět  an

360

a už rozkvetla Fresh Lemon? Jsem moc zvědavá na fotku.