Užitečné: zmenšení fotografie janforman.com rajce.idnes.cz imgup.cz 2i.cz
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » ostatní » Libenka - Eucharis.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Pěkná, vypadá jak narcis.
Ta květinka je od Janičky -vosička učila jsem ji jak otevřít nové tema a jak hlavně vložit obrázek .Omlouvám se zapomněla jsem to tam připsat. Já tuhle krasavici nevlastním.
Karen je nejen moc šikovná pěstitelka, ale také mi pomáhá s obsluhou těchto stránek. Stránky se mi moc líbí, jsou dobře udělané! Ráda sem chodím.
Takže Eucharis (lidově Libenka) je také cibulovina. (Jemně voní.) Má ráda, když je v květináči cibulek více, to docela ochotně kvete. Mám je ve dvou květináčích. Jeden se ovšem před nějakým časem vlastní vahou (a taky suchem!!!) převážil, spadl s výšky (na poskládané puzle!) a vysypal se. Při té příležitosti jsem pár malých cibulek odebrala. No a nyní nekvete! Tak alespoň tento jediný...
Jani tak jsi šikulka povedlo se ti to a tolik chvály si nezasloužím, ještě se na starý kolena budu červenat.
Kytka je to opravdu krásná. Já dneska dostala od dcery - té z Brna amarylku co brzy pokvete je to taková ta z obchoďáku, ale v mé situaci díky bohu za ni. Nejspíš to bude jedna z mála co pokvete. Druhou si Zuzka koupila pro sebe , ale až odkvete dostanu ji taky. Tak budu mít dvě nové nejspíš obyčejné červené, no ale třeba mě překvapí.
Kájo, určitě máš z kytičky radost! Hlavně ať ti pěkně vykvete. Já jsem s červenou začínala. Vlastně SI ji přinesla domů dcerka a MNĚ už zůstala. Zatím je s ostatními ve sklepě, ale už vystrkuje poupata...
S ostatními cibulkami musíme věřit, že to příští rok bude mnohem lepší!
Krásná !!Jestlipak by se dala skřížit s amkou.Mohlo by to dopadnout zajímavě. Skus to!!!
Však máš zrovna tu možnost tak je dej dogromady vzáýjemně.
Karen to je dobrý nápad za pokus to stojí, zítra za denního světla to zkusím
No Ilonko ta je krásná
Loni na podzim jsem si ji koupila, ale nějak ji neumím pěstovat. Zjistila jsem, že se musí v zimě více zalévat než mi prodejce tvrdí.
Jakpak ji pěstuješ?
Ilonko, krásně ti kvete! Hned jsi mě donutila vylézt na židli a zjistit, zda ty moje nevystrkují poupě. Vyrazilo jen spoustu mladých listů.
Pokřížení s amkou by bylo zajímavé! Jsem zvědavá, jestli se podaří.
Jork, já je zalévám celoročně, sice tak jednou za tři-čtyři týdny, ale dost důkladně. Zjistila jsem, že moc nemají rády přesazovaní a rády se mačkají po více kusech. Snad se taky dočkáme!
Jork, tak já zalévám každý týden trošku přímo do květináče a trochu dám ještě do misky. Jak píše Vosička nemá ráda přesazování to jsem minule udělala, potřebovala už větší květináč a nekvetla mi asi tři roky možná i víc ( přesně nevím ) musí udělat malé cibulky okolo mateřské cibule, jinak s ní žádné ciráty nedělám.
Vosičko, také mě vyráží hodně nových listů a dva už uschly, tak nevím, ale další poupě se neklube. Už jsem je vzájemně opylovala s Barbadosem, ale moc si od toho neslibuji i když by to bylo zajímavé
Hezká květinka.
Ilonko, tak mě napadá, opylovala jsi? A?
Jork opylovala jsem navzájem s amkou a ani z jednoho nic oboje zaschlo
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Fórum Amarylis - Hippeastrum » ostatní » Libenka - Eucharis.